понеділок, 19 червня 2017 р.

Публікація у газеті "Новини Рокитнівщини"

Публікація у газеті "Новини Рокитнівщини" про участь учнів Томашгородської ЗОШ І-ІІ ступенів № 3 в церемонії нагородження преможців конкурсу "Золотий мольберт"

Свято дитячої творчості у Львові

1 червня у Львові розпочався ХV Міжнародний конкурс «Золотий мольберт». З усієї України з’їхались найталановитіші діти, юні художники – майбутні митці.
Учні нашої школи: Михайлицька Ірина Юріївна, учениця 7 класу та Кирилович Ірина Іванівна, учениця 8 класу здобули перемогу у конкурсі та були запрошені на церемонію нагородження у м. Львів. Михайлицька Ірина підготувала малюнок «Моє перше кохання», а Кирилович Ірина – «Таточку, повернись живим!». Організаторів конкурсу, а особливо його засновника – Ольгу Михайлюк, надзвичайно зворушили роботи наших дітей  і нас запросили на Міжнародний форум «Золотий мольберт».
Завдяки ідеї та старанням Львівської дитячої галереї мистецтв, допомозі відомих художників України та підтримці FRESHPR, 1 червня до Львова приїхали діти з усіх, та переважно східних, регіонів країни, щоб повчитись образотворчого мистецтва у західних та іноземних художників. «Мистецька хвиля миру» – подія, що стала не лише найчисельнішою дитячою акцією України в 2017 року і стала мистецькою подією року, адже до її організації залучені сотні людей практично з усіх регіонів країни.
Міжнародний конкурс дитячої творчості «Золотий мольберт» спрямований на реалізацію Державних й місцевих освітніх та культурних програм і проводиться у межах Міжнародного форуму мистецької творчості «Золотий мольберт слідами Мойсея українського Духа» з метою творчого спілкування талановитих дітей та молоді, розвитку творчого потенціалу особистості, художньо-естетичного вишколу та розкриття здібностей на пленерах й арт класах.
Учасників Міжнародного конкурсу дитячої творчості “Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептицького” запросили до Львова не лише на церемонію нагородження, але й до участі в естафеті Миру та пленерах, для вручення дипломів та інших нагород.
Починаючи з травня у Львові діти з усієї України здійснили монументальний розпис Святоюрського муру на тему «Молитва дітей за мир в Україні». Форум «Золотий мольберт слідами Митрополита Андрея Шептцького» проходив з 5 до 28 травня.  Протягом цих днів учасники фестивалю розписували на Святоюрських мурах грандіозне стометрове полотно. Учасники фестивалю малювали монументальний розпис на тему «Мистецька хвиля миру дітей України та світу» або «Молитва за мир в Україні». Малювали різні художні колективи з усієї України.
1 червня «Мистецька хвиля миру дітей України та світу» зібрала близько 1000 учасників з усіх областей країни. Делегація з Рівненської області складалась з представників лише двох шкіл: двох учениць нашої школи та чотирьох учнів з Радивилівської школи мистецтв, включаючи керівників та супроводжуючих осіб.
Реєстрація учасників відбулася на площі Святого Юра у Львові. До кожної делегації були прикріплені студенти Львівської Духовної семінарії Святого Духа. Нашою делегацією опікувались студенти Мирослав (на фото знизу) і Богдан. Всім учасникам вручили запрошення до Львівського національного академічного театру оперу та балету імені Соломії Крушельницької, кожному учаснику прикріпили значок з емблемою конкурсу та керівнику делегації вручили прапор Рівненської області.
Перед початком, Львівський Митрополит Ігор (Возьняк) у Соборі Св. Юра відправив благословенний молебень за дар життя дітей та мир в Україні. Архієпископ благословив присутніх, побажав всім миру, любові та взаєморозуміння, твердої віри в Господа і Божої допомоги у їхній нелегкій мистецькій справі, а також нагадав про важливість молитви у подальшому життєвому шляху дітей. Побажав майбутнім художникам віри у свою справу, натхнення, здійснення творчих задумів та планів.
Делегації усіх областей України, учасники АТО, студенти Семінарії та інші високоповажні гості молитовною ходою несли естафету Миру від площі Святого Юра до Львівського національного академічного театру оперу та балету ім. Соломії Крушельницької. Задля безпеки учасників руху були перекриті вулиці міста, рух супроводжувався поліцією України.
У Львівському національному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької розпочалась святкова академія до Дня захисту дітей. До початку урочистостей для всіх учасників конкурсу організатори провели екскурсію у Дзеркальному залі театру.
Перед початком церемонії всі гості свята вшанували хвилиною мовчання Блаженнішого Любомира Гузара. Ведучі дійства наголосили, що Любомир Гузар був не просто духовним наставником, а й моральним авторитетом для всіх учасників та організаторів конкурсу.
 Під час церемонії нагородження юні митці просто на сцені створювали власні полотна.  У межах ХV ювілейного Міжнародного конкурсу 20-х найкращих учасників нагородили «золотими медалями», а переможця – Оскаром – Золотий мольберт. Двом найталановитішим подарували путівки у Діснейленд (США). Всі учасники були нагороджені Дипломами Міжнародного конкурсу пленерного малюнка «Слідами Митрополита Андрея Шептицького «Золотий мольберт».
 Запланований Богемний вечір в колі друзів Львівської дитячої галереї та ще деякі заходи не відбулися в зв’язку із жалобою за Блаженнішим Любомиром Гузаром.
Свято дитячої творчості у Львові надовго запам’ятається всім учасникам. Учні нашої школи отримали чудові та неперевершені враження. Діти гуляли вулицями старовинного міста Лева, для нас організували екскурсію по місту вечірнім трамваєм.
Незабутні враження діти отримали у кав’ярні Львова. Основна ідея та настрій кав'ярні – можливість поринути в мистецьку атмосферу Австро-Угорського Львова. Там ми спускались у підземелля, де за легендою добувають справжню смачну Львівську каву, а також придбали собі цей чудовий напій. Кожен придбав пам’ятні сувеніри на згадку про поїздку.
Зачарувала нас і Львівська майстерня шоколаду — компанія, яка створює шоколад ручної роботи та дарує незабутні емоції людям з добрим смаком. Втриматися тут від покупок і не посмакувати смаколиками надзвичайно складно.  Адже кожен шоколадний виріб дбайливо й майстерно зроблений руками професійних шоколатьє.
Хороший настрій, чудові емоції, найкращі враження ми привезли з міста Львова. Маємо надію, що наступного року знову станемо учасниками конкурсу «Золотий мольберт», адже учні та вчителі нашої школи – це творчі, обдаровані, наполегливі особистості, які вірять у власні сили і ніколи не зупиняються на досягнутому.

Вчитель образотворчого мистецтва
Томашгородської ЗОШ І-ІІ ст. № 3
Світлана Стрілець










вівторок, 11 жовтня 2016 р.

середу, 11 листопада 2015 р.